Om 5:2 kuren

Hvad er 5:2 faste ? 

5:2 fasten er blevet populær pga. Michael Mosley, som er en britisk læge, der er med i dokumentaren "Eat, fast and live longer" (jeg har lagt videoen op på væggen). Fasten går i al sin enkelhed ud på, at man faster 2 af ugens dage, og spiser normalt de resterende 5 dage i ugen.

For kvinder gælder det at man på de 2 fastedage holder sig til 500 kcal dagligt - mens det er 600 kcal dagligt for mænd. De fleste finder det nemmest at indtage en let morgenmad og en let aftensmad - men man kan selv prøve sig frem og se hvad der er bedst for én. Kaloriefrie drikke kan naturligvis indtages i løbet af dagen, hvis man ikke kun vil drikke vand.

Man bestemmer selv hvilke dage man faster og om man gør det 2 dage i træk, men mange faster 2 usammenhængende dage i ugen, da det andet kan være for udfordrende.

- Ved at indtage et lavt indhold af kalorier på fastedagene, så vil man få mange sundhedsmæssige fordele såsom vægttab, lavere risiko for kræft, lavere risiko for at udvikle diabetes, fedme, hjertekar-sygdomme og problemer med indlæring og hukommelse. mm.

---

Du skal ikke faste, hvis ...

...du er gravid, har type 1 diabetes, har en spiseforstyrrelse, er for tynd, er et barn.

Hvis man er i tvivl, så kontakt lægen før du begynder på denne kur. ! Jeg tager ikke ansvar for noget !!- * se dokumentaren nedenunder eller her: http://vimeo.com/50912488
Eat, Fast & Live Longer HD by limoslight

---
NB: Jeg anmelder gerne 5:2 bøger/redskaber/udstyr mm. og/eller udlodder bøger mm. til konkurrencer. Kontakt mig igennem Facebooksiden eller på mail: 52kuren.nu@gmail.com 


  Nb: Alle opskrifter på bloggen vil blive tagget med ordet "Opskrift" så hvis du trykker på ordet "opskrift" under etiketter i bunden her på siden eller under selve opskriftsindlægget, så vil alle opskrifter dukke op..

Bloggens Facebookside med over 6000 medlemmer: www.facebook.com/52kuren

2 kommentarer: